woensdag 8 juli 2009

Google forms

Laat ik dan ook meteen maar meteen een nieuw bericht maken. Sinds lange tijd ben ik al op de hoogte van google forms. Dit is een functie binnen google docs. Met onze sportdag heb ik dit voor het eerst 'groots' ingezet.

Ieder jaar vragen we welke ouders willen komen helpen en waar ze willen helpen en bij welke groep. Al deze briefjes zat ik dan handmatig in excel te verwerken, zodat ik er later wat mee kon.

Deze handeling is nu met google forms overbodig. Je kan hier heel eenvoudig een aantal vragen opstellen. Je stelt de link beschikbaar voor de ouders en de ouders kunnen al de vragen invullen. Nu niet meer op een papiertje, maar gewoon op de computer.

Al deze gegevens worden in de excel omgeving van google verzameld. Ik heb het alleen maar h over hoeven te zetten in excel en al het handwerk is verricht. Dit bespaarde enorm veel tijd.

Heb je het nog nooit gebruikt over vragen laat het weten en ik kan er nog wel wat meer over vertellen.

Stilte

Vandaag kwam ik er achter dat ik in februari voor het laatst iets heb geschreven. Ik heb ook meteen eens gekeken of er nog wel mensen zijn geweest.

En zo waar er zijn in deze tussentijd nog aardig wat bezoekers geweest die via google op dit blog uitkwamen. Blijkbaar staat er toch wel het één en ander dat interessant genoeg was.

Vandaar dat ik nu alvast de draad weer oppak en na de vakantie weer verder probeer te gaan.