vrijdag 18 september 2009

videoconferencing (2)

Helaas geen foto's geen extra info. Tot 16.00 uur wachten vond ik wel genoeg op school. Ik heb iig niets binnen zien komen. Dan na het weekend maar verder kijken.

Dan maar.

Prettig weekend

donderdag 17 september 2009

videoconferencing (1)

Dit schooljaar doet onze school mee met een ontmoetingsproject. Het komende jaar zijn we gekoppeld met een andere basisschool in Den Haag. Wij zijn gekoppeld met de Algemene Hindoe basisschoolschool. De bedoeling is dat we het komende schooljaar een aantal activiteiten ondernemen waarin ontmoeten centraal staat. Dit project wordt vanuit de gemeente Den Haag gesubsidieerd.

Eén van de projecten is dat we aan de slag mogen gaan met videoconferencing. Alle apparatuur zal bij ons op school worden afgeleverd en geïnstalleerd. De eerste brieven over instellingen zijn al binnen en vandaag kwam het mailtje dat morgen de apparatuur wordt bezorgd.

Ik moet flink wat ruimte maken want er wordt geschreven dat het een omvangrijk pallet is. Bestaande uit een 47"LCD tv op trolley en een Lifesize Express 200 set. Dit laatste moet dan de set zijn om met elkaar te communiceren. Verder zal het allemaal een verrassing zijn hoe alles zal gaan. Een andere collega gaat nog een workshop volgen met daarin ideeën van lessen die je samen kunt doen.

Ik zal wel even kijken of ik morgen wat foto's heb van de spullen die geleverd gaan worden.