- Je kan fullscreen werken. Je gebruikt nu het hele bord en je hebt geen "last" meer van die twee grote brede werkbalken.
- Je kan meerdere flipcharts tegelijk open hebben.
- Je hebt nu een floating toolbar. Je kan hem plaatsen waar je er geen last van hebt en je kan hem minimaliseren tot een klein vierkantje.
zondag 23 november 2008
ACTIVBoard workshops Deel 2
Gevonden

woensdag 12 november 2008
ACTIVBoard workshops
maandag 10 november 2008
Wat moet je installeren?
dinsdag 28 oktober 2008
Gmail

- Navbar drag & drop: Zet je deze optie aan dan kun je aan de linkerkant van je scherm de verschillende vakken op je eigen manier indelen.
- Right-side labels & Right-side chat: Worden de vakken aan de linkerkant erg groot dan kun je met deze twee opties de vakken chat en labels naar de rechterkant van je scherm verplaatsen.
- Google Calender gadget & Google Docs gadget: Vandaag verscheen op de gmail blog deze gadget. Maak je ook gebruik van de google kalender of van google docs dan kun je met deze gadget aan de linkerkant een overzichtje krijgen.
zondag 26 oktober 2008
Vakantie

maandag 20 oktober 2008
Access

zondag 19 oktober 2008
www.officeforum.nl

Een website als titel?
donderdag 16 oktober 2008
Scholenlijst
Op een gegeven moment kwam ik in aanraking met de scholenlijst. Het aanmelden op deze lijst was één van mijn eerste acties als ict-coördinator. Het is een soort van ontmoetingsplaats van ict-coördinatoren binnen het onderwijs en iedereen die op andere manieren met ict en onderwijs bezig zijn. Op de website wordt het zo omschreven.
Welkom op de mailinglist voor webmeesters en -juffen.
Deze is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het beheer van websites voor (basis)scholen en/of actief is in het werken met ICT toepassingen in het onderwijs. Hier vind je een plek waar je je vragen en tips kwijt kunt! Nadat je lid bent geworden ontvang je per e-mail vragen en oplossingen van anderen. En je kunt zelf (ook per e-mail) vragen of oplossingen voorleggen. Zo helpen mensen uit de praktijk elkaar!
Meld je aan: het is gratis, en opzeggen van je lidmaatschap is zonodig snel gedaan. Of blader eerst eens door het archief, zodat je een idee krijgt wat er zoal op de lijst besproken wordt.
Bedenk daarbij: elk onderwerp mag, als het maar over ICT en onderwijs gaat.
Kortom, deze lijst is hét kennis-net(werk) voor alle ICT op school!
Wel moet ik op dit moment zeggen dat ik een zgn lurker ben. Erg interessant om dingen te volgen die hier voorbij komen. Erg veel iniatieven hebben op deze lijst hun oorsprong gevonden een goed voorbeeld is bv. wikikids. Ook kun je terecht als je zelf een probleem ervaart binnen ict in het onderwijs. Er is altijd wel iemand die een oplossing weet, of die je op de goede weg weet te zetten.
Voorstellen
Ik geloof dat ik het een beetje in de verkeerde volgorde doe. Je hoort je eerst voor te stellen en dan begin je met het schrijven van je blog.
Ik zal dan nu ook maar eerst wat over mijzelf en de rede van dit blog vertellen.Zoals rechts op de pagina te lezen valt ben ik al vanaf 1997 werkzaam op een basisschool in Den Haag. Bijna vanaf hetzelfde moment ben ik ook de ict-coördinator op deze school. In het begin was het vooral uitdenken wat willen we en hoe pakken we het aan.
Op dit moment hebben we een goed draaiend netwerk bij ons op school en iedereen maakt er gebruik van. Kinderen oefenen hun (extra)oefenstof op de computer en collega's maken voor de administratie en digitaalschoolbord gebruik van hun computer.De laatste jaren merk ik dat ik steeds bezig ben om de computer ook juist voor de collega's in te gaan zetten. Mijn gedachte is steeds dat als de computer op de juiste manier gebruikt wordt het een extra hulpmiddel voor de leerkrachten kan zijn.
Ik denk dat ik hierover veel wil gaan delen op dit web-log. Op welke manieren ik de computer probeer te gebruiken als taakverlichting.
woensdag 15 oktober 2008
Google vs Microsoft
- Google agenda: Google agenda gebruiken we bijvoorbeeld al om de schoolagenda bij te houden. Via een link is dit zo op de schoolwebsite te zetten. Sinds vorig jaar is het mogelijk om de kleuren te behouden van de verschillende agenda's als je de agenda op een website publiceert. Ouders die google agenda gebruiken kunnen nu met één druk op de knop de gehele agenda importeren in hun eigen agenda.
- Google documenten: Binnen google documents vind ik de optie om formulieren te maken wel erg interessant. Dit hebben we nog niet gebruikt, maar mijn eerste idee is om dit formulier te gebruiken bij de sportdag.
Ouders gaven zich altijd op via een blaadje bij mij en ik kon alle aanmeldingen verwerken in een excel blad. Nu komen de resulaten vanzelf in een formulier te staan en hoef ik die stap niet meer uit te voeren. Hier horen jullie nog van. - Google reader: Privé gebruik ik nu google reader voor het bijhouden van mijn rss feeds. Erg makkelijk waar ik ook ben alles bij de hand.
- Picasa: Op momenten dat ik snel foto's ergens wil neerztten en delen is voor mij Picasa de aangewezen plek. Ook hier kun je met een klein stukje code snel meerdere foto's delen met veel mensen. Of het is gewoon een plek waar jeje foto's kwijt wilt die je gaat gebruiken op internet.